Zapraszam na FunPage https: www.facebook.com KuchniaBakino

dania z grila

wtorek, 31 maja 2005

Składniki:
- 4 grube plastry fety (po 150 g)
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 papryka
- 4 pomidory
- świeże zioła (bazylia, tymianek, rozmaryn, oregano)
- oliwa
- 2 – 3 ząbki czosnku
- sól
- ostra papryczka pepperoni
- pieprz

Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w plasterki. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Cebulę umyć, obrać, pokroić w talarki. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w paseczki. Czosnek obrać, rozgnieść i wymieszać z 1,4 szklanki oliwy
Pepperoni umyć, posiekać, dodać do oliwy z czosnkiem i odstawić na 10 minut. Na 4 dużych kawałkach folii aluminiowej rozłożyć po plastrze fety. Obłożyć je pokrojonymi warzywami, skropić oliwą z przyprawami.
Zioła posiekać, posypać nimi ser i warzywa. Oprószyć solą i pieprzem. Plastry sera zawinąć szczelnie folią aluminiową. Opiekać na grilu około 15 minut.






Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Top Blogi

Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria